Meteen naar de inhoud

Energie Aanbieders Vergelijken

Prijzen Elektriciteit En Gas Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het beste overeenkomst aanbieden. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u precies de de onkosten op jaarbasis terugvinden en de prijs per kilowattuur licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan terstond op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt immer twee weken wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je gewoon aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe leverancier heb je veertien dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder het contract bij de vorige aanbieder op en ben je officieel overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf annuleren.

Welkomstkorting en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus in de regel aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een éénjarig contract gaat en elk 12 maanden energie vergelijkt en overstapt, kun je elk twaalf maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De voordeligste energiemaatschappij kiezen

De voordeligste energiemaatschappij staat altijd bovenaan, u kan desgewenst tevens de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste energiemaatschappij zal vinden. U kunt verscheidene goedkope energieaanbieders voorbij zien komen op het scherm. De één biedt een cashback energie van onder andere 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet onmiddellijk de besparing op het scherm.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme deal heeft gevonden kunt u deze eenvoudig online aan gaan op de website van energieaanbieder. Na het vinden van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per energieleverancier best veel verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s schelen. De tarieven voor gas en stroom bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen enorm per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij eenzelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het belangrijk om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens rekening houden met de vaste tarieven die de energiebedrijven in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal een mogelijkheid dat een overeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiebedrijven kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier, deze extra onkosten kunnen flink in prijs schelen. Bekijk om die reden immer wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom gebruiken bijna alle energieleverancier kortingen om klanten te vinden. Profiteer van deze acties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen in de regel een, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens overeenkomsten voor twee of 4 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Controleer ook wat anderen over een leverancier van gas en licht vertellen! Op deze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energie aanbieders vergelijken.