Meteen naar de inhoud

Energietarieven Vergelijken

Welke Energie Vergelijkingssite

De energievergelijker berekent de goedkoopste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste contract weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de jaarkosten berekenen en de lasten per kilowattuur licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan gauw op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, als dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt te allen tijde 14 dagen wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je simpel aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Actuele en onafhankelijke energievergelijker

Onze website is een van de grootste onafhankelijke energievergelijkers van ons land. Ga je energietarieven vergelijken op deze website? Dan ben je verzekerd van een actueel overzicht. Alle energietarieven in onze energievergelijker worden namelijk dagelijks bijgewerkt met behulp van onze partners.

Alle energie-aanbieders worden in de berekeningen meegenomen. Niet alleen de grootste energieaanbieders Vattenfall, Essent en Eneco, maar ook Energiedirect.nl, de Nederlandse Energie Maatschappij, Greenchoice en vele anderen. Bekijk hier het overzicht van energie-aanbieders.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaspremie als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

Wat ga ik besparen bij de meest goedkope energieleverancier?

Welke energieleverancier de goedkoopste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke geval af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de duur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk jaar overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel online aan gaan op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het aan gaan van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per leverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s goedkoper worden. De kosten voor gas en licht bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen enorm per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Door het vergelijken van gas en licht, tevens wel gas en licht, kunt u simpel maandelijks flink geld geld besparen. Via hier kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van onder meer prijs, klasse en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele ogenblikken de voordeligste leverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het tevens en vergelijk snel tot wel 4 leveranciers op basis van welkomstkorting en, kosten en andere eigenschappen.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is eenvoudig en u bespaart simpelweg.
  • Het voordeel is al in enkele stappen enkele honderden euro’s

Overstappen kost niets en razendsnel geregeld. Zo kunt u makkelijk en snel flink besparen op uw energierekening. Uw opbrengst kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energieovereenkomst niet zelf op te zeggen, dat doet de gekozen gas- en stroomleverancier voor u. En met twee weken wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse gezinnen betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat elektriciteit onder meer maar €0,07 per kWh kost ligt de kostprijs enorm hoger, dit komt door drie,5 cent btw en maar liefst 12 cent belasting op energie. In feite bestaat een heel groot stuk van uw energierekening uit energiebelastingen en btw! Een gemiddeld gezin gebruikt jaarlijks 1.525 m3 gas en drie.340 kWh stroom wat plusminus te vergelijken is op een kostenplaatje van €147,00 per 30 dagen. Gas- en stroomleveranciers mogen zelf hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximum tarief. De maximale energietarieven worden bepaald door de ACM. Kent u uw precieze gebruik? Dan kunt u met onze energievergelijker simpel het voordeligste energiecontract afsluiten. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de goedkoopste deal vinden. Zoals bij energietarieven vergelijken.