Meteen naar de inhoud

Gas En Licht Goedkoopste

Energie En Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract aanbieden. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de prijs per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de slimste beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen onverwijld of in linea recta belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij ontvangen van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al ontvangen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energieovereenkomst binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Welke energiemaatschappij heeft de voordeligste energie aanbiedingen

Er zijn heel veel energiebedrijven op de Nederlandse energiemarkt dus grote kans dat u op meerdere goedkope energie aanbiedingen zult stuiten. Met energie vergelijken zult u ondervinden hoeveel energiebedrijven er zijn. Als u nu een x bedrag betaalt voor uw energie en gas dan ziet u in de energievergelijking wie er allemaal goedkoper zijn dan uw huidige energiebedrijf. Reden te meer om te starten met een nieuwe energievergelijking gebaseerd op uw situatie.

Energiebedrijven vergelijken op kwaliteit

Klik op de naam van de energiemaatschappij voor meer informatie en om de gemiddelde beoordeling te bekijken. U kunt zodoende alle energieaanbieders vergelijken op kwaliteit. Uw ervaringen zijn belangrijk. Heeft u ervaringen met een bepaalde energieleverancier? Deel deze dan op de daarvoor bestemde pagina zodat andere mensen met behulp van uw review energiemaatschappijen vergelijken. gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven schelen flink per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de kosten. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het interessant om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de beste energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel kunt besparen op de vaste lasten? Het invullen van de vergelijker is tevens nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

  • Slechts enkele minuten werk.
  • Overstappen is enkele klikken met de muis.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen is gratis en zo maar geregeld. Zo kunt u makkelijk en snel flink geld overhouden op uw energierekening. Uw voordeel kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energieovereenkomst niet zelf te annuleren, dat doet de nieuwe leverancier voor u. En met twee weken wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per verzekeringsmaatschappijen van gaslicht flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste tarieven die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een optie dat een contract bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier eenvoudig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in premieprijs uitmaken. Check daarom zo vaak mogelijk wat de gemiddelde prijs per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden voeren bijna alle leverancier van gas en licht kortingen om consumenten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder kosten tablet, een lager energietarief of een ander cadeautje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen in de regel een, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook overeenkomsten voor twee of vier twaalf maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Bekijk ook wat andere klanten over een energieleverancier vinden! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij gas en licht goedkoopste.