Meteen naar de inhoud

Gas Vergelijken

Gas En Energieprijzen Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het voordeligste overeenkomst weergeven. De premie voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw verwachte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar berekenen en de kosten per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken en overstappen kan stante pede op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, mits dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt immer 14 dagen wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je gewoon aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per twaalf maanden betaalt. We raden je aan om met name naar 1-jarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere tarieven én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Welkomstbonus en

Veel energieaanbieders bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting over het algemeen aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een eenjarig overeenkomst gaat en elk twaalf maanden energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstkorting ligt in de regel tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De goedkoopste energiemaatschappij kiezen

De meest voordelige energieleverancier staat immer bovenaan, u kan desgewenst ook de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de meest voordelige energieleverancier zal vinden. U kunt verschillende goedkope energiebedrijven voorbij zien komen op het scherm. De een biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet gauw de besparing op het scherm.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool afsluiten op de website van provider van gas en/of stroom. Na het afsluiten van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per energieleverancier flink verschillen en dit kan op maandbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en licht bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de kosten. Lange tijd bij dezelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het important om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 leveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor energie per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste lasten die de energiebedrijven doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal een optie dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per leverancier, deze extra onkosten kunnen flink in premieprijs bepalen. Controleer om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak onverwijld een energievergelijking.
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen in de regel 1, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment tevens overeenkomsten voor 2 of vier jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Bekijk tevens wat andere gebruikers over een leverancier vinden! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij gas vergelijken.