Meteen naar de inhoud

Goedkoopste Energiemaatschappij

gas en licht vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het beste contract vaststellen. De prijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de kosten per kilowattuur licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder meer beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de provider met de slimste beoordeling.

Actuele en onafhankelijke energievergelijker

Onze website is een van de grootste onafhankelijke energievergelijkers van Nederland. Ga je energietarieven vergelijken op deze website? Dan ben je verzekerd van een actueel overzicht. Alle energietarieven in onze energievergelijker worden namelijk dagelijks bijgewerkt m.b.v. verschillende partners.

Alle energie-aanbieders worden in de berekeningen meegenomen. Niet alleen de grootste energieaanbieders Vattenfall, Essent en Eneco, maar ook Energiedirect.nl, de Nederlandse Energie Maatschappij, Greenchoice en vele anderen. Bekijk hier het overzicht van energie-aanbieders.

Online energie vergelijken

Dit doe je ordinair lekker online. Door de energie ervaringen van Vattenfall met andere bedrijven te vergelijken, kun je rustig de juiste keuzemogelijkheid te maken. Tevens het op de keper beschouwd kostenplaatje is eenvoudig te vergelijken dankzij online vergelijkingstools. Op basis van enkele persoonlijke gegevens kan de machine voor jou uitzoeken waar je het voordeligst uit bent. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien, waarbij de meest goedkope leverancier op de eerste plek pronkt. Vanzelfsprekend kun je ook verder scrollen en onderzoeken waardoor deze voordeliger is en wat dit voor jou inhoudt. Dankzij deze websites is het vergelijken van energie nog nooit zo simpel geweest.

Wat ga ik uitsparen bij de voordeligste energieleverancier?

Welke energiemaatschappij de voordeligste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigsheidsduur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk twaalf maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede deal heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool vinden op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het vinden van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per energieleverancier best veel verschillen en dit kan op jaarbasis al zomaar honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen ontzettend per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u simpel de prijzen van meer dan 15 energieaanbieders.

Vaste energiekosten

Naast de kosten voor energie bestaat de energierekening tevens voor een deel uit vaste lasten, ook deze kunnen flink oplopen. Jaarlijks betaalt u voor elektriciteit gemiddeld al gauw €275,00 vaste onkosten per 12 maanden en voor gas tevens nog een 215,00. Voor licht heeft dit gemiddeld genomen van doen met de teruggave belasting op energie en voor gas met de kosten voor de aansluiting van gas en de huur van de gasmeter. Zoals bij goedkoopste energiemaatschappij.