Meteen naar de inhoud

Stroomleverancier Vergelijken

Goedkope Energie

De energievergelijker berekent de beste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste contract weergeven. De premie voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de prijs per kilowattuur elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan aanstonds op deze website. Zodra wij je gegevens hebben bekomen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, mits dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 2 weken wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je alledaags aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per jaar betaalt. We raden je aan om met name naar eenjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere prijzen én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Energieprijzen vergelijken

Energiemaatschappijen wijzigen hun variabele prijzen elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskostprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest voordelige energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energieleveranciers proberen online op energievergelijkers als meest goedkope energieleverancier in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energiemaatschappijen concurreren voornamelijk op prijs. De meeste consumenten kiezen namelijk de meest voordelige energieleverancier. De energieleverancier die als goedkoopste in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u ogenblikkelijk zien welke energieleveranciers er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kostprijs en welke momenteel de voordeligste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk terstond welk energiecontract het slimste past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waarmee u veel meer kan geld besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 uitsparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen ontzettend per energieleverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en licht vergelijken dé manier is om de beste energieleverancier te vinden? En dat u hierdoor veel uitgaven aan energie kunt uitsparen? Het invullen van de vergelijker is tevens nog eens erg gemakkelijk. En overstappen daarna ook!

  • Slechts enkele minuten werk.
  • Overstappen is efficiënt en u bespaart simpelweg.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Energie vergelijken levert geld op! tevens u kunt honderden euro’s op jaarbasis overhouden aan uw energiekosten. U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om uw contract voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen prijsstijgingen. Echter, leveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u van profiteren door elke 12 maanden over te stappen. Vergelijk dus elke 12 maanden opnieuw uw energiekosten op onze website en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor gas en licht per energiebedrijven flink verschillen, ook moet u tevens rekening houden met de vaste lasten die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is wel eens mogelijk dat een contract bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier eenvoudig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiebedrijven kunt u onder meer letten op de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook interessant om te controleren of het een vast of variabel tarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een inzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak meteen een energievergelijking.
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens aanbiedingen voor twee of 4 kalenderjaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Bekijk tevens wat andere gebruikers over een leverancier van gas en licht vertellen! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij stroomleverancier vergelijken.